Wim & Nienke

Hier kun je kennis maken met familie de Groen. Wie zijn wij? Wij zijn Wim en Nienke de Groen en wij wonen met onze twee kinderen Santiago en Jeftha in Ecuador. Lees waar we vandaan komen en hoe we uiteindelijk op het zendingsveld terecht zijn gekomen.

Wim is geboren in december 1984 in Rotterdam, zoon van een schipper, opgegroeid aan boord, gewoond in Hendrik-Ido-Ambacht, electricien, handyman, heeft gewerkt als fietsenmaker in Bodegraven, snowboarder, houdt van computers en zijn familie.

Nienke is geboren in mei 1985 op Urk, heeft gewoond in Harderwijk en Woerden, logopedist, werkzaam geweest in ziekenhuizen, revalidatiecentra en verpleeghuizen, bakt graag en houdt van gezelligheid.

1-IMG_20150524_4086 Wij hebben elkaar leren kennen in 2006 tijdens een bouwproject van World Servants in de Dominicaanse Republiek. Daar is onze interesse voor ontwikkelingswerk ontstaan en gegroeid, gezamelijk en apart hebben we meegewerkt aan projecten in India, Jamaica, Zuid-Afrika en Bolivia.

In 2008 zijn we verloofd wat ook het begin vormde voor ons traject met ontwikkelingswerk en zending. We hebben deze periode veel gesprekken gehad met en over organisaties en zending, veel nagedacht en gebeden om Gods weg te vinden in ons gezamenlijk leven. In november 2009 zijn we getrouwd, om direct daarna naar Gloucester, Engeland te verhuizen om een jaar aan Redcliffe College, missie/bijbeltrainingsschool, te volgen. Tijdens ons jaar op deze school met een multiculturele community hebben we heel veel geleerd over zending, missie, de bijbel, ontwikkelingswerk, culturen en samenwerking. Gedurende onze zomervakantie, zomer 2010, hebben we een tussentijdse orientatiereis door Bolivia, Peru en Ecuador gemaakt om kennis te maken met de culturen, diverse projecten en organisaties. Na deze reis voelden we dat God ons in Ecuador nodig had. We hebben ons, tijdens de tweede helft van de studie, gestort op alles wat we konden leren over Ecuador en Zuid-Amerika.

1-DSC_0375 - kopie (2)Eind december 2010, na het afronden van onze studie, zijn we terug naar Nederland verhuist om te werken en fondsen te werven voor onze uitzending naar Ecuador. Op 25 oktober hebben we Nederland verlaten om in Ecuador te gaan wonen. Momenteel wonen we in Shell, een klein dorpje aan de rand van de jungle. Allebei  werken we in Community Development, Wim is verantwoordelijk voor waterprojecten en Nienke voor de financiele administratie.

Inmiddels is ons gezin uitgebreid met twee zonen. Sinds februari 2013 zijn wij ouders van Juan Santiago. Santiago is geboren in het ziekenhuis waar Nienke werkte, omdat hij in Ecuador geboren is, is hij ook een Ecuadoriaantje. Kleine broer Jeftha Mateo is in maart 2015 te Baños geboren. Jeftha’s dagen bestaan nu nog vooral uit slapen, eten, spelen, lachen en alles onderzoeken. Santiago gaat doordeweeks elke ochtend naar school, waar hij ontbijt en lunch krijgt, hij met zijn vriendjes speelt, liedjes zingt en nog meer leuke dingen doet. Santiago begint langzaam in het Spaans, Engels en Nederlands te spreken en we hopen dat Jeftha hem hierin zal volgen.

Dit zijn wij, familie de Groen, in het kort. Wilt u meer weten, lees onze website of stuur ons een mailtje.

wimnienke hand