Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Contact Address
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Wim & Nienke

Hier kun je kennis maken met familie de Groen. Wie zijn wij? Wij zijn Wim en Nienke de Groen en wij wonen met onze drie kinderen Santiago, Jeftha en Caleb in Spanje. Lees waar we vandaan komen en hoe we uiteindelijk op het zendingsveld terecht zijn gekomen

Wim is geboren in december 1984 in Rotterdam, zoon van een schipper, opgegroeid aan boord, gewoond in Hendrik-Ido-Ambacht, elektricien, handyman, heeft gewerkt als fietsenmaker in Bodegraven, snowboarder, houdt van techniek, design en zijn familie.

Nienke is geboren in mei 1985 op Urk, heeft gewoond in Harderwijk en Woerden, logopedist, werkzaam geweest in ziekenhuizen, revalidatiecentra en verpleeghuizen, bakt graag en houdt van gezelligheid.

Wij hebben elkaar leren kennen in 2006 tijdens een bouwproject van World Servants in de Dominicaanse Republiek. Daar is onze interesse voor ontwikkelingswerk ontstaan en gegroeid. Gezamenlijk en apart hebben we meegewerkt aan projecten in India, Jamaica, Zuid-Afrika en Bolivia.

In 2008 zijn we verloofd wat ook het begin vormde voor ons traject met ontwikkelingswerk en zending. We hebben deze periode veel gesprekken gehad met en over organisaties en zending, veel nagedacht en gebeden om Gods weg te vinden in ons gezamenlijk leven. In november 2009 zijn we getrouwd, om direct daarna naar Gloucester, Engeland te verhuizen om een jaar aan Redcliffe College, missie/bijbeltrainingsschool, te volgen. Tijdens ons jaar op deze school met een multiculturele community hebben we heel veel geleerd over zending, missie, de bijbel, ontwikkelingswerk, culturen en samenwerking. Gedurende onze zomervakantie, zomer 2010, hebben we een tussentijdse oriëntatiereis door Bolivia, Peru en Ecuador gemaakt om kennis te maken met de culturen, diverse projecten en organisaties. Na deze reis voelden we dat God ons in Ecuador nodig had. We hebben ons, tijdens de tweede helft van de studie, gestort op alles wat we konden leren over Ecuador en Zuid-Amerika.

Eind december 2010, na het afronden van onze studie, zijn we terug naar Nederland verhuisd om te werken en fondsen te werven voor onze uitzending naar Ecuador. Op 25 oktober 2011 hebben we Nederland verlaten om in Ecuador te gaan wonen. Allebei  werkten we in Community Development, Wim was verantwoordelijk en gaf leiding aan de afdeling met waterprojecten, medische bezoeken, onderwijs in hygiëne en gezonde gevarieerde voeding en het delen van het evangelie. Daarnaast is een belangrijk onderdeel van ons werk het trainen en opleiden van nieuwe mensen die geïnteresseerd zijn in zendingswerk en community development.

Zomer 2019 zijn we verhuisd naar Spanje, om hier leiding te gaan geven aan een nieuw initiatief. Een support basis waar wij verantwoordelijk zijn voor het verzorgen van alle training voor nieuwe zendingswerkers. Ook vanuit hier helpen we in de verschillende regio’s om projecten op te zetten en deze te ondersteunen op het gebied van ontwikkelingswerk.

Inmiddels is ons gezin uitgebreid met drie zonen. Sinds februari 2013 zijn wij ouders van Juan Santiago. Santiago is geboren in het ziekenhuis in Shell waar Nienke werkte. Broer Jeftha Mateo is in maart 2015 te Baños geboren. Caleb is op 23 juni 2018 geboren in Puyo. Omdat alle jongens in Ecuador geboren zijn, zijn ze alle drie ook Ecuadoriaantjes.

Santiago is al weer 7 en houdt erg van lezen en matematicas (rekenen) buiten werken met papa en fietsen zijn helemaal zijn ding. Jeftha 5 gaat doordeweeks elke ochtend naar school, waar hij met zijn vriendjes speelt, liedjes zingt en nog meer leuke dingen doet, Jeftha is onze creatieve dromer en vertelt graag verhalen. Jeftha houdt van ook puzzelen, met de auto’s spelen. Dan hebben we ook Caleb met zijn bijna 2 jaar is het een hele hand vol en niet bij mama weg te blijven. Speelt graag met zand en grind, loopt achter zijn broers aan of speelt op de trampoline. De oudste hebben inmiddels een behoorlijke woordenschat in Nederlands en Spaans. Omdat ze deze talen veel aangeboden krijgen maar Engelse woorden worden ook regelmatig gebruikt.

Dit zijn wij een korte introductie. Wilt u meer weten, lees onze website of stuur ons een mailtje.

Wim en Nienke 

Ons adres in Spanje is:
Willem de Groen / Nienke Wever
Canónigo Ordoñez 18
Apartadó de correos n°20
29100 – Coín – Málaga
España