Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Contact Address
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Online lessen: goede techniek helpt bij de interactie en zorgt voor echte impact

Dinsdagmorgen, als de jongens naar school gaan, wordt de kamer van Santiago aan kant gemaakt. Een netwerkkabel hangt over de deuren naar de router in het kantoor. Caleb probeert papa te helpen door de stekkers in het verlengsnoer te steken. Een deken voor het raam voorkomt de echo en een plank met een paar dozen is het bureau. Over een kleine twee uur geeft Wim weer les… online.  

Twee laptops, een groot scherm, verschillende camera’s en een hoop licht zorgen voor een scherp beeld, terwijl een veel te grote microfoon het geluid kraakhelder opneemt. Om de hele installatie op te bouwen zijn we bijna twee uur bezig, maar dan zijn we ook in beeld en kan de les beginnen! 

Klasgevoel 
We hebben heel wat tijd gestopt in het opzetten van de techniek voor online les geven. Eerst dachten we dat het wel achter de laptop kon, met de webcam. Maar dan krijg je het gevoel dat je in een meeting zit waarin de één veel praat en de anderen nu en dan wat toevoegen. Een ‘meer-van-hetzelfde-meeting’ dus, niet het klasgevoel wat we graag wilden creëren voor de lessen van ons Fast Track Programma.  

Iedereen goed zien 
De eerste verandering die we doorvoerden was een betere camera en verlichting. Ook schoven we de camera achteruit, zodat je niet alleen Wims schouders en hoofd ziet maar ook het bureau en dus meer een totaalbeeld krijgt. Andersom wilden wij voor een goede interactie de student ook goed kunnen zien, dus daarom is het grote scherm fijn: zo kunnen we met iedereen goed contact maken. Daarnaast merken we dat het gebruik van een whiteboard of andere ondersteunende activiteiten erg helpen bij de lessen. Lesgeven aan een groep is namelijk echt anders dan een één-op-één-gesprek via Zoom. 

Lessen met impact 
Dus zo volgen de studenten vanachter hun laptop in de UK, Griekenland, de USA en Canada de lessen die wij vanuit onze ‘studio’ geven, met hun telefoon of iPad in de hand voor de digitale interactie. En het slaat aan: we horen hoe de lessen impact hebben en hoe het ook voor de studenten voelt of we bij elkaar zijn. We zijn dankbaar dat het gelukt is om deze omslag naar online leren te maken. Nadat de coronacrisis de start van het programma meerdere malen uitgesteld heeft, zijn we nu toch van start gegaan. Zendelingen gaan weer op pad en wij zijn dankbaar dat we daaraan op deze manier mogen bijdragen!  

Inschrijvingen 
Naast onze wekelijkse lessen en maandelijkse bijeenkomsten beginnen we binnenkort met een achtdelige serie over persoonlijke geestelijke ontwikkeling. Voor deze cursus hebben zich al 35 mensen ingeschreven!  

We zijn begonnen, met wat we al hadden. Hiermee leverden we de eerste online FastTrack training. We hebben al heel veel online events georganiseerd en blijven dat doen, maar dit is eerste keer dat we met een paar studenten het FastTrack programma digitaal gaan doorlopen. 

Zo zien de studenten Wim, terwijl ze ook elkaar kunnen zien. Zij zien gelukkig niet de houtjes en touwtjes om het digitaal voor elkaar te krijgen. 

Het meeste van de nieuwe apparatuur is gearriveerd en zorgt voor een stabielere uitzending. 

Zo ziet de live set er nu uit! 

Related Posts

3 Responses
 1. William

  Online training geven vanuit een professionele studio! Ik weet hoe graag jullie liever live aan de slag zouden willen gaan, maar de omstandigheden laten dat helaas nog niet toe. Knap hoe snel jullie omgeschakeld zijn binnen de mogelijkheden en nu volop bezig zijn met de FastTrack-studenten. De reacties zijn heel positief; complimenten aan jullie!

 2. Janneke

  Mooi om te zien Wim. Wat fijn dat de digitale wereld niet te groot is om op deze manier toch bij elkaar te komen. Veel zegen op je werk!

 3. Bree

  Wauw dikke complimenten hoe jullie dit gerealiseerd hebben! En dat is bij jou Wim beslist in goede handen. Met je oneindige doorzettingsvermogen zo perfect mogelijk dingen op te zetten, met oog voor details! Petje af!
  En uiteraard ook Nienke die daarbij je steun en toeverlaat is!
  Met God als jullie Vader en Leraar is het belangrijkste voor de lessen aanwezig!

  Ga met God en Hij zal met jullie zijn!

  God zegene jullie!

  Liefs

Leave a Reply